Geleceğin Valisi Halil Gürsoy

Geleceğin Valisi Halil Gürsoy

Geleceğin Valisi Halil Gürsoy

21.04.2018 913

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Denizli Valisi Hasan Karahan’ın koltuğuna 100. Yıl Mehmetçik Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Halil Gürsoy oturdu. Gelecekte vali olmak istediğini belirten Gürsoy, gerçekleştirmek istediği ilk projenin ise okul bahçelerinde daha fazla yeşil alan oluşturmak olduğunu söyledi.

100. Yıl Mehmetçik Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Halil Gürsoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Denizli Valisi Hasan Karahan’ın koltuğuna oturdu. Genç Vali’nin Denizli’de gerçekleştirmek istediği ilk proje ise; okul bahçelerinde daha fazla yeşil alan oluşturmak oldu. Gelecekte de hedefinin vali olmak olduğunu söyleyen Gürsoy valilik makamında bir konuşma yaptı. Gürsoy konuşmasında; “Denizli Valisi olarak bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. En başta bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca eşsiz ve güzel vatanımız, bayrağımız için canlarını feda eden Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz ve terörle mücadele şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

“DÜNYA LİDERLERİNE SESLENİYORUM; ÇOCUKLAR DÜNYAMIZIN GELECEĞİ”
“Çocuklar geleceğimizdir” diyen geleceğin valisi Gürsoy sözlerine şöyle devam etti: “Sağlıklı, vatanını milletini seven, insani, milli ve manevi değerlerle donatılmış, çevresine ve olaylara duyarlı, günümüzün değişen şartlarına ayak uyduran değil, dünyayı değiştirebilecek nesiller yetiştirmek için anne ve babalara, eğitimcilere çok büyük görevler düşüyor. Dünyanın bir çok yerinde açlık ve savaş nedeniyle çocuklar ölüyor, acı çekiyor, mülteci durumuna düşüyor. Bütün dünya liderlerine sesleniyorum; çocuklar dünyamızın geleceği. Onların hayatlarını sürdürebilmelerinin ve sağlıklı gelişimlerinin önündeki bütün engelleri kaldıralım istiyorum.” 

“GENÇ VALİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ARADI”
Vali Gürsoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü arayarak okullarda atık toplama yarışmalarının yapılması talimatını verdi. Genç Vali şunları söyledi: “Çocuklarımızda doğayı koruma ve çevre bilinci oluşturabilmek için, anaokullarından başlamak kaydıyla her okul seviyesinde cam, metal, kâğıt ve plastik atık toplama yarışmalarının yapılmasının isabetli olacağını düşünüyorum. Bu konuda en azından 2018-2019 eğitim öğretim yılı ve sonrası için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapmanızı istiyorum. Konuyla ilgili çalışmalarınız hakkında okullar yeni eğitim- öğretim yılına başlamadan önce bilgi istiyorum. Bu dünya bizim. Korumakta hepimizin görevidir.”

“TÜM DÜNYAYA ÖRNEK BİR BAYRAM”
Tüm çocukların bayramını kutlayan Denizli Valisi Hasan Karahan; “Türkiye’nin en önemli bayramlarından biri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 1920’de Meclis’in açılmasıyla başlayan bir sürecin bayramlaştırılması ve bunun anlamlı bir şekilde çocuklara hediye edilmesi geleceğe olan güvenimizdir. Gençlerimizin daha iyi şartlarda yetişip, daha iyi hizmetler yapabileceğine inancımız sonsuzdur. Yeni Valimizde eskisini aratmayacak kadar olaylara vakıf, kararlı ve takipçi. Bu da; bayramın çocuklara armağan edilmesinin ne kadar anlamlı ve doğru bir karar olduğunu göstermektedir.  Tüm dünyaya örnek bir bayram. Biz çocuklarımızın daha iyi şartlarda hayata hazırlanmasını istiyoruz. Bu konuda gayret gösteriyoruz. İnşallah başaracağız. Bütün çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 

Denizligazetesi

21-04-201821-04-201821-04-201821-04-2018