Atatürk Koşusu

09.11.2019 481

Atatürk için Koştular
Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Atletizm Federasyonu Denizli İl Temsilciliğinin düzenlediği Atatürk'ü Anma Koşusu, Pamukkale Üniversitesi Kros Parkurunda gerçekleştirildi.
Kadınlar 2 bin metre mücadelesinde ilk üç dereceyi Pamukkale Üniversitesi Sporcuları elde etti. 35 yaş üstü kadınlar kategorisinde yarışan Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu bu kategoride birinci oldu.
Küçükler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler ve 35 yaş üstü olmak üzere toplam beş kategoride yaklaşık 200 sporcunun yarıştığı koşularda farklı kategorilerde bin - 3 bin metre arasında kıyasıya mücadele yaşandı.
Yarışmaların sonunda dokuz farklı kategoride dereceye giren sporcu ve takımlarına ödülleri Pamukkale Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ağbuğa, Türkiye Atletizm Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Öğr. Gör. Bülent Şenkibar, il temsilciliğinden yetkililer ve okulların öğretmenleri tarafından verildi.
Beş takımı ve 37 sporcunun yarıştığı bin metre Küçük Kız Kategorisinde 100. Yıl Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Selin Rüya Kaplan 3 dakika 16 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Selin Erdoğdu ikinci, Handan çakır ise üçüncülüğü elde etti. Takımlar sıralamasında ise Bereketli İmam Hatip Ortaokulu birinci, Ahmet Sami Uslu Ortaokulu ikinci ve TOKİ Ortaokulu üçüncü oldu.

09-11-2019