2018 Yılı İlçemiz Okullarının Hizmet Bölgeleri,Alanları ve Hizmet Puanları

2018 Yılı İlçemiz Okullarının Hizmet Bölgeleri,Alanları ve Hizmet Puanları

MEB 2018 Yılı Okulların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları,Zorunlu çalışma süreleri güncelledi.Böylece hangi ilçelerin,hangi okulların zorunlu hizmet bölgelerin de yer aldığı belli oldu.

27.01.2018 358

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin 4 üncü fıkrası ile 39 uncu maddesinin 3 üncü fıkrası gereğince, eğitim-öğretime yeni açılan ya da dönüştürülen eğitim kurumları ile bulundukları yerleşim yerinin idari bağlılığının ve benzeri nedenlerle hizmet alanının değişmesi uygun görülen eğitim kurumlarının Valiliklerce elektronik ortamda yapılan tekliflerinin değerlendirilmesi sonucunda hizmet alanları yeniden belirlenmiştir.

Yayınlanan listede Kurum Kodu,İl,İlçe ve Kurum adı birlikte kurumun sağ sütunda sırayla hizmet bölgesi,hizmet alanı,yerleşim yeri,zorunlu çalışma yükümlülüğü süresi (yıl) ve Hizmet Puanı yer alıyor.

Okulların hizmet alanları ve puanları, ilk atamaya başvuracak öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü olan öğretmenler, özür durumu, il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeye başvuracak öğretmenler için oldukça önemli.

SÜRE VE PUANLAR OKULLARIN YERLEŞİM YERİNE VE KONUMUNA GÖRE BELİRLENDİ

Köylerin zorunlu hizmet süreleri ve hizmet puanı belirlenirken okulun bulunduğu konum esas alındı.Aynı şehirde olup hem zorunlu süre,hem de puanlar birbirinden farklı olabiliyor.

İL İL - İLÇE İLÇE - OKUL OKUL HİZMET SÜRESİ,HİZMET PUANI - İL İL İNDİRİN

Okulların Hizmet Bölgesi, Hizmet Alanı ve Puanını Öğrenmek için ;

Çizelgede tüm İller-ilçeler-köylerdeki toplam 53.908 okul yer almaktadır.

A - Ç ile başlayan iller için TIKLAYINIZ 
(Adana,Adıyaman,Afyonkarahisar,Aksaray,Amasya,Ankara,Antalya,Ardahan,Artvin,Aydın,Ağrı,Balıkesir,Bartın,Batman,Bayburt,Bilecik,Bingöl,Bitlis,Bolu,Burdur,Bursa,Çanakkale,Çankırı,Çorum)

Ç - I ile başlayan iller için TIKLAYINIZ
(Çorum,Denizli,Diyarbakır,Düzce,Elazığ,Erzincan,Erzurum,Eskişehir,Gaziantep,Giresun,Gümüşhane,Hakkari,Hatay,Iğdır)

I - M ile başlayan iller için TIKLAYINIZ
(Iğdır,İstanbul,İzmir,Kahramanmaraş,Karabük,Karaman,Kars,Kastamonu,Kayseri,Malatya)

M - Z ile başlayan iller için TIKLAYINIZ
(Malatya,Kayseri),Kırıkkale,Kırklareli,Kırşehir,Kilis,Kocaeli,Konya,Kütahya,Malatya,Manisa,Mardin,Mersin,Muğla,Muş,Nevşehir,Niğde,Ordu,Osmaniye,Rize,Sakarya,Samsun,Siirt,Sinop,Sivas,Şanlıurfa,Şırnak,Tekirdağ,Tokat,Trabzon,Tunceli,Uşak,Van,Yalova,Yozgat,Zonguldak)